Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ιδιωτικότητα εναντίον Ασφάλειας


Η απώλεια της ιδιωτικότητας  αποτελεί παραβίαση της προσωπικής ασφάλειας και η νομική παραβίαση  της ιδιωτικότητας  είναι  καθαρά  συνέπεια αυτής της απώλειας της ασφάλειας.

Επικεντρωθήκαμε  στην τεχνική παραβίαση της ασφάλειας που είναι ο Υπολογιστής.
Επιδιορθώνοντας την εκμετάλλευση  μέσα από το διαδίκτυο  μπορείτε να ανακτήσετε τουλάχιστον ένα μέρος της ιδιωτικότητας σας.

Αυτό μας δείχνει ότι δεν υπάρχει κάτι που να μπορέσει να  παρέχει μια ισορροπία ανάμεσα στην  ασφάλεια και στην ιδιωτικότητα. Μπορείτε είτε να έχετε και τα δύο ή κανένα.


Η παραβίαση βασίζεται στο γεγονός ότι ένα δεύτερο μυστικό / κρυμμένο δίκτυο και μια δεύτερη διεύθυνση IP καταχωρείται στο μόντεμ σας. Υπό κανονικές συνθήκες  χρήσης δεν μπορείτε να  το εντοπίσετε ή να το δείτε από το LAN σας, αλλά ο ‘επιτιθέμενος’ έχει άμεση πρόσβαση στο μόντεμ και στο  τοπικό δίκτυο του σπιτιού σας από το Internet.

Ολόκληρο το έγγραφο εδώ



Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2013 ο Bruce Schneier  έγραψε στη The Guardian :


«Η NSA επιτίθεται επίσης απευθείας στις  συσκευές δικτύου: routers, switches, firewalls, κ.λπ.  Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές έχουν τα όργανα παρακολούθησης ήδη τοποθετημένα.  Το κόλπο βρίσκεται στην κρυφή ενεργοποίηση τους . Αυτή είναι ένα μια ιδιαίτερα εποικοδομητική λεωφόρος της επίθεσης. Τα ρούτερ  ενημερώνονται με μικρότερη συχνότητα, τείνουν να μην έχουν το λογισμικό ασφαλείας εγκατεστημένο  και συνήθως αγνοούνται  σαν ευπαθή ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου