Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Σκουπίδια στην Κέρκυρα. ΓΙΑΤΙ;;;


Εχθές  24 Ιουνίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας συνεδρίασε στην αίθουσα του Μον Ρεπό, δήθεν για να βρει λύση στο φλέγον ζήτημα των σκουπιδιών στο νησί.  Η λέξη δήθεν , δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία , μιας και ο αδιαφιλονίκητος  ηγέτης των προηγούμενων δημοτικών εκλογών διάβασε ενώπιον όλου του Δημοτικού Συμβουλίου την πολυσέλιδη έκθεση του. Ναι κύριοι, επρόκειτο περί έκθεσης επιπέδου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έλεγε κανείς,  με θέμα «το περιβάλλον και η κοινωνία μας» , αφού εστίαζε κυρίως στην παιδεία που αφορά την διαλογή στην πηγή. Την έκθεση του αυτή (πρόταση αν θέλετε) δεν μπήκε καν στον κόπο να την διανείμει εγγράφως στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου των οποίων ζητούσε την ψήφο. Αρκέστηκε στην ανάγνωση! Η έκθεση είχε περίπου ως εξής:  προμήθεια δεματοποιητή και τοποθέτηση του στον ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΥΤΑ Τεμπλονίου  και μεταφορά των δεμάτων στον ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΥΤΑ Λευκίμμης ενώ μεσοπρόθεσμα θα μελετηθεί ένα σχέδιο ολικής διαχείρισης αποβλήτων. Αποχαυνωμένοι πολίτες άκουγαν βεβαιώσεις , εισηγήσεις , τεχνικά και νομικά ζητήματα δια του προφορικού λόγου, δίχως να παρουσιάζεται κάποιο επίσημο έγγραφο για όλα τα παραπάνω. Μου είπανε , σας λέω και προχωράμε.

Οι δικαίως αγανακτισμένοι και αδίκως μολυσμένοι κάτοικοι του Τεμπλονίου και των γύρω περιοχών παρατηρούσαν την διακύβευση της ζωής τους με έναν τρόπο που μόνο προχειρότητα και αδιαφορία μπορεί να εκφράσει. Οι κάτοικοι της Λευκίμμης , το ίδιο. Η λογική : να μολύνουμε λιγότερο τους πρώτους , μεταφέροντας  την μόλυνση στους δεύτερους!  Παράνομο το ένα έργο , παράνομο και το άλλο. Ας ψηφίσουμε να λειτουργούν και τα δύο παράνομα για να είμαστε δίκαιοι και να ‘ματώσουμε όσον το δυνατόν λιγότερο’ , φράση που πολλάκις επανέλαβε ο Δήμαρχος.  Πολίτες και Δημοτικοί Σύμβουλοι , συμμετείχαν σε ένα θέατρο παρανομίας που τελικώς διεκόπη μετά τις 2 τα ξημερώματα για την άλλη εβδομάδα.
Αυτή είναι η κατάντια πρώτα του Έλληνα πολίτη και έπειτα του Έλληνα πολιτικού! Να μπορεί να παρακολουθεί ήσυχα την παρανομία που αφορά την ζωή του! Όπως ακριβώς συμβαίνει με ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη αυτή την στιγμή.  Να υπάρχουν και να παρουσιάζονται δημόσια μέσα στην ίδια την Βουλή όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την παρανομία και τον δόλο που υπάρχει πίσω από το χρέος και το μνημόνιο και όλοι μαζί να αγωνιούμε αν θα έρθει ο Αλέξης σε συμφωνία.  Κύριοι μας έκλεψαν, μας κορόιδεψαν , μας δολοφόνησαν , για τι είδους συμφωνία μιλάτε;  Στο εθνικό επίπεδο  μπορεί να πει κανείς ότι το θέατρο είναι χειρότερο αυτού που είδαμε εχθές στον δήμο. Μόλις που μπορεί να προβληθεί σε παιδιά δημοτικού. 

Και γιατί τελικά είμαστε τόσο αποβλακωμένοι μπροστά στην ίδια μας την εξαπάτηση; Γιατί πιστεύουμε ακόμα ότι αυτοί εκεί πάνω είναι εκεί για να μας υπερασπιστούν;  Γιατί πιστεύουμε τόσα ψέμματα;  Γιατί χρωστάμε ;;;  Πόσα ξόδεψε η πολιτεία για τις διμοιρίες καταστολής των ΜΑΤ στον ΧΥΤΑ Λεύκιμμης;  Πόσα ξοδεύει η πολιτεία για τον καρκίνο που εξαπλώνεται γύρω από το Τεμπλόνι;  Πόσα για μίζες λειτουργίας και αδειοδότησης όλων των παράνομων έργων; Γιατί δεν βλέπουμε πως αυτοί που επωφελούνται όλων των προνομίων είναι αυτοί που οφείλουν να μας φροντίζουν;  Όλα γιατί χρωστάμε , γιατί δεν έχουμε μία , γιατί είμαστε ανεπρόκοποι τεμπέληδες Έλληνες; Ναι , χρειαζόμαστε επενδυτές. Ξέρετε γιατί ; Γιατί και αυτούς εμείς τους πληρώνουμε!!!   

Έλληνα ενημερώσου , αφυπνίσου , διεκδίκησε όλα όσα σου ανήκουν! Σταμάτησε τους από την αρπαγή της ζωής σου , της ιδιοκτησίας σου, του κάθε είδους πλούτου σου!



Όλοι οι δήμαρχοι στον Ελλαδικό χώρο έχουν λάβει εξώδικη γνωστοποίηση για άτοκη χρηματοδότηση από τα Ελληνικά Καταπιστευματικά ταμεία με εγγυήσεις του Αρτέμη Σώρρα. Το έλαβε και η προηγούμενη δημοτική αρχή Κέρκυρας , θα το παραλάβει και η νέα. 

 



ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ, ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΤΗ ΓΗ ΣΟΥ!  ΕΣΥ την δίνεις;;  

Έλα μαζί μας στην Ελλήνων Συνέλευσις  - Ε.ΣΥ. γιατί εμείς δεν σε διαβεβαιώνουμε για τίποτα δια προφορικού λόγου. Έχουμε όλα τα στοιχεία , έχουμε τα δικά μας λεφτά και δεν ζητάμε τίποτα ξένο. Δεν ζητάμε πίστη , μόνο κατανόηση και οράματα για σχεδιασμό της πολιτείας μας, του τόπου μας, της ζωής μας!


Ελλήνων Συνέλευσις Λευκιμμαίων
Αστικός , Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου