Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕΣΩ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ






Όλα όσα ανέβασα σήμερα (ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ LINK), είναι ένα δείγμα της εργασίας που κάναμε για να μπορέσουμε να στοιχειοθετήσουμε το αίτημα μας για τα έργα που αφορούν τους Δήμους. Κάθε ένα μικρό πακετάκι που βλέπετε χρειάζεται για να ετοιμαστεί 1 εβδομάδα! Οπότε υπολογίστε μόνοι σας το χρόνο.. (325 ΔΉΜΟΙ!) Κάθε λίστα προϋπολογισμών που απλά αντικατοπτρίζεται σε απλούς μαζεμένους αριθμούς στις τελευταίες σελίδες, φέρουν όγκο εργασίας, πολλαπλών επιπέδων. Δεν είναι απλά νούμερα σε ένα χαρτί.. π.χ. Έχουν μετρηθεί πόσα χιλιόμετρα δρόμων χρειαζόμαστε, τι είναι η μορφολογία της περιοχής που περνάει ο δρόμος (αν χρειάζεται τούνελ, στηρίξεις, γέφυρες και τι είδος κτλ), μελετήθηκε το κόστος κατασκευής ανά χιλ από προηγούμενα έργα κτλ και τότε υπολογίστηκε το κόστος για τους δρόμους. Έτσι γίνονται οι υπολογισμοί για όλα τα έργα. Μετά αφού κλείδωσε όλο αυτό το συνολικό κόστος, αναλογικά επιμερίζεται με λογάριθμους στον εκάστοτε Δήμο αναλόγως της μορφολογίας εδάφους, πληθυσμό, έκταση περιοχής, κτλ. Κάθε ενότητα έργου ετοιμάζεται με τον ίδιο τρόπο. Οπότε, δεν είναι απλά μια μελέτη που κάπου την βρήκαμε.. Ταξιδέψαμε, Διαβάσαμε, Μετρήσαμε, Υπολογίσαμε, Στοιχειοθετήσαμε και μετά έγινε το στήσιμο, μοντάρισμα, προστέθηκαν οι φωτογραφίες και τα γραφικά.. Αυτό είναι απόδειξη, ότι μόνο με σοβαρότητα εργαστήκαμε. Γνωρίζουμε, πολύ καλά του τι πρέπει να κάνουμε για να αιτηθεί κανείς σε ένα καθεστώς που κανένας δεν θέλει να μπούμε. Πρέπει η κάθε μας κίνηση να είναι προσεγμένη, Στοιχειοθετημένη. Οργανωμένη.. Και αυτά δεν τα ξεκινήσαμε τώρα. Πολλά χρόνια πριν γινόντουσαν ετοιμασίες. πολύ πιο πριν υπάρχει η END και πολύ πιο πριν κοινοποιηθεί προς τους Συνέλληνες για να γίνουν παρουσιάσεις στους Δήμους.
Πέραν των μελετών, χρειαζόταν και μια άλλη σειρά μελετών για να στοιχειοθετήσουμε και το αίτημα προς το καταπίστευμα και τους διάφορους εμπλεκομένους φορείς όπως τον παγκόσμιο ελεγκτή, φύλακες, κτλ. Που δεν είναι απλό και αυτό.
Εάν είχαμε το Κράτος υπέρ μας, τότε όλα θα ήταν πιο απλά.. Αλλά έχοντας και το Κράτος εναντίον, προσπαθήσαμε με τους Δήμους να δημιουργηθεί το υπόβαθρο για να δομηθεί η χρηματοδότηση για την υλοποίηση των έργων. Και έπρεπε να γίνει δυνατό. Να μπορεί να χτιστεί σωστά και δυνατά. Για να μην μπορούν να το χαλάσουν. Και έτσι έγινε.
Οπότε όλα τα άλλα, οι κατηγορίες και τα όσα μας λοιδορούν είναι ανυπόστατα, γελοία και δεν αξίζει κανείς να χάνει ούτε ένα δευτερόλεπτο για να ασχολείται. 
Η πορεία μας είναι σταθερή.
Ξέρουμε πως πρέπει να κτυπήσουμε το καθεστώς. Ξέρουμε πως να υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας και το αίτημά μας. Κάθε άλλος τρόπος είναι όπως οι ίδιοι που δημιούργησαν το καθεστώς, καθοδηγούν για να μπορούν να ελέγχουν του τι θα γίνει, πως θα γίνει και αν θα γίνει.
Αυτός ο τρόπος είναι ο μόνος ΝΟΜΙΜΟΣ, ΚΑΘΑΡΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΚΙΕΣ με πιθανότητες επιτυχίας πιο ασφαλείς από ότι άλλο.
Γιατί αιτείται ο ίδιος ο Λαός. Γιατί μελέτησε ο ίδιος ο λαός, γιατί απαιτεί ο ίδιος ο λαός. Και δια μέσου του Δήμου νομιμοποιεί το αίτημα για να πληρεί τις προϋποθέσεις. Και το χαρτοφυλάκιο του Αρτέμη Σώρρα, το επανδρώνει και δίνει την εγγύηση ότι δεν θα χρειαστεί να ρισκάρει και κανείς να μην πετύχει.
Οπότε, χωρίς βάρη και υποχρεώσεις προς το Δήμο και το Δημόσιο, το πακέτο κατατέθηκε και προχωράει.
Μαζί με την Ελλάδα, καταθέσαμε για την Κύπρο και τον απανταχού Ελληνισμό. Γιατί ο Ελληνισμός είναι ΕΝΑΣ. Και αυτό δεν θα αφήσουμε να το καταρρακώσει ξανά ΚΑΝΕΙΣ!
Οπότε, εαν μας κατηγορείτε ότι εργαστήκαμε αφιλοκερδώς να φτιάξουμε το Όραμα μιας Ενωμένης και εύρωστης Ελλάδας, που δεν θα χωράνε ταγοί πολιτικοί που καπηλεύονται τους κόπους των Ελλήνων, που ονειρευτήκαμε να ξαναβάλουμε όλη τη βιομηχανία της χώρας να παράγει υψηλών προδιαγραφών προϊόντα και να δυναμώσουμε τις εξαγωγές και να μειώσουμε τις εισαγωγές, που θέτουμε τον πήχη ψηλά για να περιφρουρήσουμε την Ελλάδα έναντι στα γενετικά τροποποιημένα μεταλλαγμένα τρόφιμα, που παλεύουμε για να απεγκλωβιστούμε από τα δεσμά που τόσο "όμορφα κεντήθηκαν" γύρω από την ύπαρξή μας για να δούμε την ζωή μας να μπαίνει σε μια σωστή πορεία προς την Πρόοδο, τότε ΝΑΙ ΔΗΛΏΝΟΥΜΕ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΝΙΏΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΉΦΑΝΟΙ ΓΙ' ΑΥΤΌ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Δόμηση Χρηματοδότησης για υλοποίηση έργων στο Δήμο, με εγγυοδοσία από το χαρτοφυλάκιο του Αρτέμη Σώρρα.
Τα έργα θα υλοποιηθούν από το ταμείο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή, που θα είναι υπό την αποκλειστική ευθύνη του εγγυητή (Αρτέμη Σώρρα). Τα έργα που θα υλοποιηθούν θα μεταφερθούν ως δωρεά προς το Δήμο και τους Δημότες του, είτε ως κοινωφελή έργα (άμεσα), είτε σταδιακά, αφού αποπληρώνονται από τη λειτουργία των παραγωγικών έργων. Όλα τα έργα που θα μεταφερθούν ως δωρεά, θα είναι στο τέλος ελεύθερα βαρών.
Στην μελέτη κάθε Δήμου, υπάρχει και μια ξεχωριστή ενότητα έργου που είναι η εξαγορά των κόκκινων δανείων και οφειλών των Δημοτών προς το Δημόσιο/ Τράπεζες/ Δήμο κτλ.

ΚΟΖΑΝΗΣ – ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/parasthma_b-_presentation-kozanh-vc
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/pararthma_b-_presentation-_troizini
ΣΥΚΙΩΝΙΩΝ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/presentation-sikyonion-vch
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/presentation-_loutraki-vch
ΣΤΥΛΙΔΑΣ – ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/pararthma_b-stylida-projects-vch
ΠΡΕΒΕΖΗΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/presentation-prevezhs-vch
ΣΑΜΟΥ – ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/pararthma_b-_presentation-samos-vch
ΡΑΦΗΝΑΣ & ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ-ΑΤΤΙΚΗΣ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/presentation-rafhna-_pikermi-vch
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ – ΚΥΚΛΑΔΩΝ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/pararthma_b-presentation-folegandro
ΚΥΘΝΟΥ – ΚΥΚΛΑΔΩΝ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/presentation-__ithnos
ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/parartima_b-_kynouria-leonidio-proj
ΑΜΟΡΓΟΥ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/presentation-amorgos-vch
ΝΕΜΕΑΣ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/pararthma_b-_presentation-nemea-pro
ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ – ΚΡΗΤΗΣ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/parartima_b-_presentation-minoa_ped
ΟΡΟΥΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΚΡΗΤΗΣ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/_____________________-_presentation
ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/presentation-orxomenou-vch
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – ΚΡΗΤΗΣ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/pararthma_b_-_presentation-ierapetr
ΠΑΤΜΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/pararthma_b-_presentatoin-patmos
ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΤΤΙΚΗΣ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/presentation-peiraias-vch
ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΑΤΤΙΚΗΣ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/pararthma_b-_presentation-agioi_ana
ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΛΑΡΙΣΗΣ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/pararthma_b-presentation-farsala-pr
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ – ΑΤΤΙΚΗΣ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/pararthma_ba-presentation-aspropyrg 
ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/pararthma_b-presentation-epidavros-
ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ – ΚΡΗΤΗΣ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/pararthma_b-presentation-apokoronou
ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΚΡΗΤΗΣ:
http://issuu.com/ei_end_info/docs/appendix_b-_presentation-ag-vasilei

ΠΗΓΗ :
https://m.facebook.com/groups/495961800476798?view=permalink&id=755418931197749&ref=m_notif&notif_t=group_added_to_group

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου