Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Χρήστος Μπαλαντίνας - ΚΛΩΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ “ΣΑΤΙΒΑ”


ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΓΓΡΙΣΗ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ-ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΣΗ ΤΟΥ Ν.3852



Στην υπόλοιπη Ευρώπη η κλωστική κάνναβη επιδοτείτε τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα πληρώνει πρόστιμα γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη την καλλιέργεια. Πρόσφατα ακούστηκε ότι δόθηκε η έγκριση από την Βουλή αλλά δυστυχώς τηρείτε σιωπή ιχθύος, ίσως κάποιοι θέλουν να δώσουν για ακόμη μια φορά σε συγκεκριμένα άτομα και λόμπι τόσο τις άδειες καλλιέργειας όσο και την κατασκευή και διαχείριση των βιομηχανικών μονάδων. Βέβαια αν σταματήσει ή μειωθεί η καλλιέργεια του βαμβακιού χάνουν τα μεγάλα αφεντικά της Αγγλίας πολλά ευρώ και το μονοπώλιο…..

Στους νομούς Καρδίτσας-Τρικάλων το 2012 καλλιεργήθηκαν σε βαμβάκι περίπου 400 χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης. Με την ίδια έκταση σε καλλιέργεια βιομηχανικής-κλωστικής κάνναβης ΣΑΤΙΒΑ, στην Θεσσαλία ιδρύονται αμέσως οι βασικές μονάδες.
1. Κάθετη βιομηχανική μονάδα συλλογής και διαχωρισμού των μερών του φυτού.

2. Κάθετη βιομηχανική μονάδα φαρμακοβιομηχανίας και καλλυντικών για την επεξεργασία, παρασκευή και συσκευασία των ανθών, φύλλων και καρπών του φυτού.

3. Κάθετη βιομηχανική μονάδα κλωστοϋφαντουργίας και καραβόπανων για την επεξεργασία των ινών του φυτού.

4. Κάθετη βιομηχανική μονάδα βιομάζας για την επεξεργασία, παρασκευή και συσκευασία του στελέχους και της ρίζας του φυτού για ζωοτροφές και βιο-καύσιμα

5. Χιλιάδες θέσεις εργασίας για όλους τους δημότες και εξασφαλισμένο εισόδημα για χιλιάδες αγρότες των δήμων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Βάση του συγκεκριμένου εγκεκριμένου προγράμματος :
1. Όλα τα έργα που θα γίνουν δίδονται δωρεά προς τον Δήμο και ανήκουν σε όλους τους Δημότες.

2. Ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη και καμία υποχρέωση επιστροφής της χρηματοδότης και δεν μπορεί να του επέλθει ούτε ενεργητικό ούτε παθητικό βάρος ποτέ στο μέλλον από την συγκεκριμένη χρηματοδότηση.

3. Ο Δήμος επιλέγει τα εγκεκριμένα έργα-μελέτες από την λίστα έργων που έχει κατατεθεί στο παγκόσμιο ταμείο για τον Δήμο του.

4. Ο Δήμος έχει το δικαίωμα αιτήματος και δικών του μελετών.

5. Ο Δήμος μπορεί να αιτηθεί μ.ο 150 χιλιάδες ανά δημότη.

6. Υποχρεωτικά βάση του προγράμματος σε όλα τα έργα θα πρέπει να εργάζονται πρωτίστως Δημότες του Δήμου που αποδέχεται το πρόγραμμα και όλες οι εταιρείες που θα αναλάβουν την κατασκευή των έργων πρέπει να είναι Ελληνικών συμφερόντων με προτεραιότητα σε εταιρείες της επικράτειας του Δήμου.

7. Ο Δήμος ως άρχων των δημοτών είναι ο εντολέας και ελεγκτής και επόπτης όλων των έργων και για οποιαδήποτε ενέργεια στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απαιτείτε ρητά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

8. Ο εγγυοδότης και μόνον αυτός φέρει την υποχρέωση να επιστρέψει την χρηματοδότηση στο Παγκόσμιο Ταμείο σε 50 χρόνια άτοκα, αν δεν το πραγματοποιήσει χάνει τις εγγυήσεις που κατατέθηκαν στο Ταμείο.

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε σύντομα σε συνεντεύξεις Δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων που έχουν ενημερωθεί σχετικά……

Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα από τον ισολογισμό του 2007 του Παγκόσμιου Ταμείου και τους λογαριασμούς της Ελλάδας όπως αυτοί είναι πιστωμένοι υπέρ της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας και υπογεγραμμένοι από τους αξιωματούχους μας, καθώς και από την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την ανεύρεση επενδυτών και κεφαλαίων με τις εν λόγω δεσμεύσεις βάση του Ν.3852 για την εξασφάλιση του Δήμου, καθώς και οι ενότητες των έργων που έχουν κατατεθεί και εγκριθεί στο Παγκόσμιο Ταμείο για όλους τους Δήμους της Ελλάδας.

Πολλοί Δήμαρχοι για προσωπικούς λόγους αλλά κυρίως υπό το βάρος πολιτικών πιέσεων δεν μπόρεσαν να ακουμπήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, κάποιοι άλλοι ενημερώθηκαν προχώρησαν και η διαδικασία εξελίσσεται…..
























ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου