Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ο Μπατίρης Εμίρης του Κατάρ και των Ιονίων Νήσων!

Δεν θέλεις άλλο να διαβάζεις πολιτικό-οικονομικά άρθρα. Έχεις μπουχτίσει από την αηδία και την υποκρισία των υποτιθέμενων πολιτικών αντιπροσώπων σου, που το μόνο  βέβαιο που μπορούν να σου προσφέρουν είναι ένα μέλλον αβέβαιο, μέσα στην κλοπή και την αδικία.  Θες να υποκριθείς πως τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Θες να μην  θυμώνεις πια με τους βλακότυφλους συνανθρώπους  σου που για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν θέλουν να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα και σε συμπαρασύρουν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
Προσπαθείς  να χαλαρώσεις όταν πέφτεις πάνω  στο γνωστό σε όλους τους Κερκυραίους, επενδυτικό τουριστικό σχέδιο στα νότια του νησιού από τον Εμίρη του Κατάρ. Πολυάριθμα τα άρθρα για τον ζάμπλουτο επενδυτή από την πλούσια χώρα του αερίου όπως αναφέρουν….  Και είναι σαν να βλέπεις τα όνειρα του αργιλέ και του χορού της κοιλιάς μέσα από τις γραμμές του λιγούρη αρθρογράφου που σίγουρα  όταν θα πίνει  δωρεάν αφρώδη οίνο θα νομίζει ότι είναι σαμπάνια και θα είναι και πολύ περήφανος για αυτό του το achievement στολίζοντας όλο και πιο πολύ το άρθρο. 


Προσπαθώντας λοιπόν να βρεις τα αστέρια και την ξενοδοχειακή τεχνογνωσία του Εμίρη που θα προσφέρει ανάπτυξη στο νησί, ανακαλύπτεις πως η εταιρία πίσω από το επενδυτικό σχέδιο ανακαίνισης του παλαιού ξενοδοχείου Miramare στη θέση Μωραϊτικα είναι η Pima MarSA 






Με ακόμα μία αναζήτηση εμφανίζεται το Διαύγεια και η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  για την συμμετοχής της συγκεκριμένης εταιρίας στο πρόγραμμα στήριξης επενδύσεων της Ε.Κ.


Ο Εμίρης είναι Μπατίρης δηλαδή.  Είναι άλλος ένας σωτήρας που ήρθε να με σώσει, και αφού πρώτα του δώσω όλη μου την περιουσία θα με ανταμείψει με μισθό των τριακοσίων το πολύ ευρώ διαφημίζοντας Greek Hospitality . Και για την επίτευξη αυτού του μισθουλάκου θα έχω και τις αριστερές πολιτικές δυνάμεις να κοκορεύονται πως πάλεψαν για να πετύχουν αυτό το επίπεδο.  Ε όχι να μπαίνει και ο δήθεν ζάμπλουτος Εμίρης στο Ε.Κ. πρόγραμμα  ενισχύσεων για ΜΜΕ επιχειρήσεις  και με αφορολόγητο  !! 





Και δεν τελειώνει εκεί το ‘φυσιολογικό’, έχει και συνέχεια. Ο μπατίρης εμίρης που υπάγεται στο άρθρο 6 του νόμου της οικονομικής ενίσχυσης όχι μόνο είναι φτωχούλης αλλά τελικά κάνει μία προφανώς μικρή επιχειρησούλα στα Μωραίτικα Κέρκυρας αφού παίρνει ποσοστό ενίσχυσης 50% ( όπως αναφέρει η απόφαση του Υπουργείου με Αρ.πρωτ. 38409) και με βάση τον πίνακα του άρθρου 5 στο Φ.Ε.Κ. Αρ. Φύλλου 8 του 2011   , 30% είναι η ενίσχυση για μεγάλες επενδύσεις , 40% για μεσαίες και 50% για μικρές . Oh yes ! 








Αφού η αηδία έχει επιστρέψει μέσω του μπατίρη που σκάει με το σκάφος ΚΑΤΑΡΑ  και γιγαντωνεται με εμάς που του κάνουμε καντάδα, δεν θέλεις καν να σκεφτείς  τί μπορεί να έχει συμβεί
με την αγορά των έξι νήσων που έχει δήθεν αγοράσει . Κάπως έτσι το Φυσιολογικό ήρθε και έφυγε και πήρε την θέση του ο επιτυχημένος επιχειρηματίας  και Υπουργός Ανάπτυξης  Κώστας Σκρέκας , ο Επενδύσεις man της χώρας μας,  γιός πρώην προέδρου της  ΛΑΡΚΟ (που με το  άρθρο 9 παρ. 2 του νόμου 4224/2013 ορίσθηκε ότι τα μέλη του ΔΣ ή άλλου συλλογικού οργάνου της δεν έχουν ποινική , αστική, διοικητική ή άλλη ευθύνη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους που αφορούν την αποκρατικοποίηση ή την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ. Επίσης δεν έχουν ευθύνη για χρέη της προς το δημόσιο, ΝΠΔΔ και οργανισμούς του δημοσίου) του  Μποδοσάκη  και στενός φίλος της οικογένειας Μπακογιάννη. Ένας Μποδοσάκης που θριάμβευσε μέσα απο την καταλήστευση της χώρας και χρηματοδότησε τα φιλόπατρα ιδρύματα και με μετοχές της 'ματωμένης' τράπεζας της Ανατολής. 

Τελικά μάλλον η αηδία , ο φόβος , ή αγανάκτηση και ο θυμός είναι φυσιολογικά και αναπόφευκτα αφού Ε.ΣΥ. το επιτρέπεις.



Παραπομπές συνδέσμων:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου