Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!



Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμηση του για τις αξιοθαύμαστες προσπάθειες προσαρμογής της Ελλάδας και των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια.

Ο εποικοδομητικός διάλογος των τελευταίων εβδομάδων με τις Ελληνικές Αρχές βρήκε κοινό έδαφος σήμερα.

Το Eurogroup σημειώνει μέσα στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμφωνίας , το αίτημα των Ελληνικών Αρχών για ΕΠΕΚΤΑΣΗ του Master Financial Assistance Facility Agreement – Πρόγραμμα Χρηματοοικονομικής Υποστήριξης  (-Μνημόνιο-)  που θεμελιώνεται μέσα από μια σειρά δεσμεύσεων. Στόχος αυτής της επέκτασης  είναι η επιτυχής ολοκλήρωση  της επανεξέτασης στην βάση των όρων της παρούσας συμφωνίας, κάνοντας χρήση της δοθείσας ευελιξίας που θα ληφθεί υπόψη από κοινού μεταξύ της Ελλάδος και των Ιδρυμάτων.

Οι Ελληνικές Αρχές θα παρουσιάσουν μια πρώτη λίστα μέτρων μεταρρύθμισης με βάση την υπάρχουσα συμφωνία μέχρι την Δευτέρα , 23 Φεβρουαρίου.

Ενόψει της αξιολόγησης των ιδρυμάτων, το Eurogroup συμφωνεί ότι τα κεφάλαια που είναι διαθέσιμα μέχρι σήμερα στο ταμείο του ΤΧΣ,  θα πρέπει να διατηρηθούν από το ΤΧΣ, ελεύθερα απο δικαιωμάτα τρίτων καθόλη την διάρκεια παράτασης του MFFA - μνημονίου. Τα κεφάλαια συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της παράτασης του  MFFA και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και ανάλυση του κόστους.

Οι Ελληνικές Αρχές εξέφρασαν την ισχυρή τους ΔΕΣΜΕΥΣΗ για μια ΕΥΡΥΤΕΡΗ και ΒΑΘΥΤΕΡΗ διαδικασία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση της ανάπτυξης  και των προοπτικών απασχόλησης.





Οι Ελληνικές Αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΟΥΣ , ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ! 

Και επιπλέον …..


Υπό το πρίσμα των δεσμεύσεων αυτών, χαιρετίζουμε ότι σε ορισμένους τομείς, οι προτεραιότητες της ελληνική πολιτικής μπορεί να συμβάλουν στην ενίσχυση και την καλύτερη εφαρμογή της ισχύουσας συμφωνίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου