Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΠΕΙΡΑΙΩΣ : Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΟΣ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΟΥ , ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ. ΣΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ!




Με τι κούρεμα πουλήσατε τα δάνεια κύριε Σάλλα ;;;
Με 50% ή περισσότερο ;;;
Και με τι προμήθειες στους μεσάζοντες ;;;
Δεν ήταν καλύτερα για την τράπεζα να τα κουρέψετε στους ίδιους τους δανειολήπτες, που μάλιστα σας διέσωσαν ως φορολογούμενοι, χωρίς να πληρώσετε δεκάρα τσακιστή για προμήθειες ;;;
Ή μήπως τελικά όλο το παιχνίδι γίνεται για τις προμήθειες ;;; 



ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;;; ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ (ELA ΚΑΙ ΣΤΑ) ΦΥΓΕ.

Η συμφωνία προβλέπει ότι funds υπό τη διαχείριση της KKRCredit θα καταστήσουν διαθέσιμη της εταιρείες του μεταβιβαζόμενου χαρτοφυλακίου πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους μέχρι €300 εκατ. Ευρώ και τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα αναλάβει η KKRCredit με στόχο την μεγιστοποίηση της αξίας του. !!!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΤΑ Η ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ( ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ , ΑΦΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ),  ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ 250 ΕΥΡΩ.


Παράλληλα, ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος δήλωσε ότι «η πρόθεσή της KKR να επενδύσει πρόσθετα κεφάλαια σε σχέση με το μεταβιβαζόμενο χαρτοφυλάκιο αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις μακροχρόνιες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»
Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Θωμόπουλος δήλωνε ότι η Τράπεζα Πειραιώς από αυτήν την μεταβίβαση θα εισπράξει άμεσα 250 εκατ. ευρώ ενισχύοντας τη ρευστότητά της και παράλληλα θα ωφεληθεί αφού από τη διαχείριση του μεταβιβαζόμενου χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει η KKR η Τράπεζα Πειραιώς θα λάβει τελικά τη μερίδα του λέοντος. 

Παράλληλα, τόνιζε τη σπουδαιότητα της δέσμευσης της KKR για πρόσθετη επένδυση 300 εκατ. ευρώ που θα μεγιστοποιούσε την απόδοση των μεταβιβαζόμενων χαρτοφυλακίων.

Λίγες εβδομάδες μετά, όλες οι παραπάνω γραπτές ανακοινώσεις και προφορικές δηλώσεις αποδεικνύονται ψευδείς και ανακριβείς, εγείρουν θέματα άμεσης επέμβασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού καθώς και πιθανολόγηση για διάπραξη διαφόρων ποινικών αδικημάτων από τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο στα οποία ενδεχομένως συμπεριλαμβάνεται και η σκόπιμη παραπλάνηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο ενέκρινε τη συναλλαγή.

Σύμφωνα με συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Euro2day.gr, τα οποία έχουν διασταυρωθεί και επαληθεύονται από πολλές διαφορετικές και αξιόπιστες πηγές, η συναλλαγή του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου με την KKR προβλέπει ότι η δεύτερη θα φτιάξει τέσσερις εταιρείες οχήματα (SPV) με κεφάλαιο 1.000 ευρώ κάθε μία, με έδρα για φορολογικούς λόγους την Ιρλανδία και με μετόχους κυρίως εταιρείες με έδρα τα Cayman Islands(!). Σε αυτές τις εταιρείες, θα μεταβιβασθεί το σχετικό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Πειραιώς με χρηματοδότηση μέσω ομολογιών και διατήρηση του κινδύνου από την ίδια την Τράπεζα Πειραιώς(!).

Η KKR θα «επενδύσει» μόλις 42 εκατ. ευρώ, από τα οποία, μετά την αφαίρεση 2 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για τα έξοδα της συναλλαγής, η Τράπεζα Πειραιώς θα εισπράξει άμεσα έναντι του μεταβιβαζόμενου χαρτοφυλακίου του 1,2 δισ. ευρώ το ποσό των 40 εκατ. ευρώ και όχι βέβαια το ποσό των 250 εκατ. ευρώ όπως ο κ. Θωμόπουλος είχε ψευδώς ισχυριστεί.
Όμως το εντυπωσιακότερο στοιχείο της συναλλαγής, το οποίο παραπέμπει άμεσα στο αδίκημα της απιστίας απέναντι στους μετόχους της τράπεζας, η πλειοψηφία της οποίας, σημειωτέον, ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είναι ότι η KKR θα εισπράξει κατά τη διάρκεια της συμφωνίας που προβλέπεται να είναι πενταετής ως «αμοιβές διαχείρισης» το ποσό των 84 εκατ. ευρώ, δηλαδή διπλάσιο της αρχικής «επένδυσής» της, ενώ και τα 42 εκατ. ευρώ πρόκειται να της επιστραφούν κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων αποπληρωμών! Δηλαδή, εν ολίγοις, έναντι της «επένδυσης» των 42 εκατ. ευρώ, η KKR όχι μόνο δεν αναλαμβάνει κανέναν κίνδυνο, αλλά δέχεται… γενναιόδωρα τη μεταβίβαση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Πειραιώς με εξασφαλισμένη απόδοση 300%!

ΚΑΙ ΑΦΟΥ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ “ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ” ΑΠΑΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ. ΜΗΠΩΣ Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ DEUTSCHEBANKAG ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Εν όψει όσων θα αναφερθούν πιο κάτω, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι στη συνεδρίαση τουΔιοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς στις 17/12/2014  ήταν παρόντες και ο εκπρόσωπος του Δημοσίου και η εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Συνεπώς, η παραμονή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας σημαίνει άμεση αποδοχή των πράξεών τους από τον Υπουργό Οικονομικών κ.Γκίκα Χαρδούβελη και από την Πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Αναστασία Σακελλαρίου αντιστοίχως.

Γράφει, λοιπόν, το εισηγητικό σημείωμα στη σελίδα 7 ως μία από τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της συναλλαγής: «Να έχει αμοιβαίως συμφωνηθεί ένα αποτελεσματικό από φορολογικής άποψης σχήμα προκειμένου να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή διαρροή κεφαλαίων για την πληρωμή παρακρατούμενων και μη φόρων». Δηλαδή, το Διοικητικό Συμβούλιο μιας τράπεζας που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί από τα χρήματα, τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων φορολογούμενων, και του οποίου το ΤΧΣ κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, δέχεται να προχωρήσει στη συναλλαγή με την KKR με προϋπόθεση να πληρώνονται οι λιγότερο δυνατοί φόροι προς το Ελληνικό Δημόσιο(!), τους οποίους μάλιστα και με απίστευτη ωμότητα ο εισηγητής χαρακτηρίζει ως «διαρροή κεφαλαίων»!! Αντί το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς να απολύσει επιτόπου τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο ή έστω να τον επιπλήξει με προειδοποίηση απόλυσης, προχωρά στην έγκριση της συναλλαγής με τη συναίνεση των εκπροσώπων του Δημόσιου και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας…



Πηγές 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου